Herstelling van glasramen

Glasraambreuk? Illumen verzorgt de herstelling van glasramen!

Heb je een glasraam met breuk(en), ontbrekende stukken of een beschadigd loodnet? Dat is geen leuk zicht, het kan gevaarlijk zijn en kan bovendien verdere aftakeling versnellen. Tijdig ingrijpen is hier de boodschap.

Zoek je iemand die de schade vakkundig kan herstellen? Dan ben je aan het juiste adres. Atelier Illumen is expert in het herstellen van glasramen zodat ze kunnen schitteren als nieuw.

Gebroken glaasjes worden secuur vervangen. Indien de schade te groot is, kan het volledige glasraam ontmanteld worden en volledig opnieuw in het lood worden gezet. Ook adviseer ik u graag over hoe toekomstige schade kan vermeden worden.

Hoe gaat de herstelling van glasramen in z’n werk?

Eenvoudige herstellingen kunnen ter plaatse uitgevoerd worden. Voor complexe reparaties of een make-over, is het aangewezen om het glasraam voorzichtig uit te breken en in het atelier te herstellen.

Heel secuur, met chirurgische precisie wordt het lood rond het gebroken glaasje open gezet. De oude mastiek wordt verwijderd. Het gebroken glas wordt uit het glasraam gehaald. De loodprofielen rondom worden schoongemaakt. Dan wordt er een zo gelijkend mogelijk nieuw glas gesneden en in de opening geplaatst. Het lood wordt weer toegewreven en met nieuwe mastiek wordt het glasraam weer helemaal water- en winddicht gemaakt.

Wens je graag advies over de aanpak? Wil je graag een idee van de kostprijs voor de herstelling van glasramen?

Bezorg me enkele foto’s en de afmetingen van het paneel en ik maak een offerte op maat. Je mag van mij snel antwoord verwachten. Indien nodig, kom ik ter plaatse de schade opmeten.

Bekijk ook zeker eens mijn Instagrampagina voor meer leuke realisaties.

contact

Deze klanten waren erg tevreden
met hun herstelling van glasramen

“Prachtige restauratie van de glasramen in de Bonte Zaal van het Regina Caelilyceum.  Het erfgoed van onze school wordt in stand gehouden en onze leerlingen leren de ambacht van dichtbij kennen door de deskundige ondersteuning van Isabelle!”

Gerda en Elfriede – Dilbeek

“Dankjewel om de herstelling zo ter harte te nemen.”

Peter – Gent