Herstelling en restauratie van glasramen

Heb je een glasraam met breuk(en), ontbrekende stukken of een beschadigd loodnet?
Dat is geen leuk zicht, het kan gevaarlijk zijn en kan bovendien verdere aftakeling versnellen. Tijdig ingrijpen is hier de boodschap.

Zoek je iemand die de schade vakkundig kan herstellen? Dan ben je aan het juiste adres. Atelier Illumen is expert in het herstellen van glasramen zodat ze kunnen schitteren als nieuw.

Daarnaast adviseer ik u graag over hoe toekomstige schade kan vermeden worden.

Hoe gaat de herstelling van glasramen in z’n werk?

Eerst wordt de schade (en de oorzaak ervan) vastgesteld.

Gebroken glaasjes kunnen worden verlijmd of vervangen.
Indien de schade te groot is (solderingen of het loodnet gescheurd) kan het volledige glasraam ontmanteld worden en volledig opnieuw in het lood worden gezet.
Hiervoor is het aangewezen om het glasraam voorzichtig uit te nemen en in het atelier te herstellen volgens de ambachtelijke technieken opdat het weer kan schitteren als weleer.

Wil je graag een idee van de kostprijs voor de herstelling van glasramen?

Bezorg me enkele foto’s en de afmetingen van het paneel en ik maak een offerte op maat. Je mag van mij snel antwoord verwachten. Indien nodig, kom ik ter plaatse de schade opmeten.

contact

Deze klanten waren erg tevreden met hun herstelling van glasramen:

“Prachtige restauratie van de glasramen in de Bonte Zaal van het Regina Caelilyceum.  Het erfgoed van onze school wordt in stand gehouden en onze leerlingen leren de ambacht van dichtbij kennen door de deskundige ondersteuning van Isabelle!”
Gerda en Elfriede – Dilbeek

“Dankjewel om de herstelling zo ter harte te nemen.”
Peter – Gent

“Zeer professionele ambachtsvrouw. Luistert naar de wensen en het geleverde glasraam en lichtbox met het recupereerde glasraam waren ongelooflijk mooi. Het heeft een tweede leven gekregen en we gaan er zeker en vast nog vele jaren kunnen van genieten en ook de generatie na ons.”
Veerle en Rudy – Galmaarden