Over Illumen

Een droom die werkelijkheid wordt: glasraamdesigner

Hallo, ik ben Isabelle Decallonne, ik ben 54 jaar, gehuwd en moeder van 2 zonen. Ik groeide op in het Leuvense, studeerde Productdesign in Antwerpen en was 25 jaar actief in de muziek- en cultuursector.

In een bijgebouw van ons huis richtte ik in 2018 een glas-in-lood atelier in dat Illumen heet. Lumen is de eenheid van lichtsterkte, en met de eerste letter van mijn voornaam erbij klinkt het best stralend.

contacteer me

De knepen van het vak.

Als gediplomeerd productontwikkelaar wil ik mooie, degelijke en authentieke producten maken waar je dagelijks van kan genieten.

Een glasraam belichaamt voor mij alles waar ik als maker van hou: intuïtief puzzelen met licht, vormen, kleuren en texturen, oneindige magische en gelukzalige effecten, een ambachtelijk productieproces, kortom: een oud ambacht waar een frisse wind door waait.

Dankzij de degelijke initiatie bij het vermaarde Atelier Mestdagh in Gent, de vervolmaking in de glasraamkunst aan de Academie van Anderlecht en vooral de vele loodzeturen in mijn eigen atelier, leerde ik de knepen van dit geweldig mooie ambacht. Ik ben trots dat ik mezelf een glasraamdesigner mag noemen.

lees meer

De huisstijl.

In mijn atelier teken en realiseer ik het liefst abstracte ontwerpen, met een tijdloos karakter en met een optimistische twist. In mijn werken streef ik als glasraamdesigner ernaar om maximaal gebruik te maken van gerecupereerd vlak glas.

Geef even je ogen de kost in de galerij, wie weet kom je er wel een werk tegen dat je intrigeert. Bekijk ook zeker eens mijn Instagrampagina voor meer leuke realisaties.

galerij

Illumen wenst iedereen een glasraam toe:
dat is levenslang genieten
van magisch en gelukzalig licht.